تعادل، تقارن، سادگی
نوشته شده توسط : پویا عماد

 

تعادل، تقارن، سادگیقواعد بازی در دکوراسیون داخلی می‌تواند به سفتی سنگ باشد و به نرمی موم. اما اگر اصول اولیه این فن را یاد بگیرید، اولین قدم را برای موم کردن این سنگ برداشته‌اید.

میز ناهارخوری ، صندلی ناهارخوری
● این هم چند تا از این اصول اولیه:
▪ پلان اولیه و ساده‌ای از منزل یا محل کارتان را شخصاً تهیه کنید و ابعاد اتاق، سالن و پنجره‌ها و محل قرارگیری‌شان را دقیقاً یادداشت نمایید. ببینید پریز‌های برق کجا قرار گرفته است. تورفتگی و بیرون‌زدگی‌های خانه را از قلم نیندازید. حالا که پلان اولیه‌تان را آماده کرده‌اید، هر کجا که برای خرید می‌روید آن را همراه داشته باشید.
▪ سعی کنید بفهمید که سبک منحصر به فرد و شخصی مورد علاقه‌تان چیست. برای این کار باید حتماً وقت بگذارید. جراید، برنامه‌های تلویزیونی و اینترنت می‌تواند منبع خوبی برایتان باشد. در برنامه‌های تلویزیونی مختلف، در مغازه‌ها، در منزل دوست و آشنا و خلاصه هر کجا که می‌روید، زیر چشمی هم که شده نحوه چینش وسایل را در نظر داشته باشید. ببینید کدام سبک و رنگ بیشتر از بقیه توجه‌تان را به خود جلب می‌کند.
▪ نقاط خاص محل مورد نظرتان را دقیقاً مشخص کنید. محل‌ قرار گرفتن شومینه، تاقچه، آینه‌های دیواری از پیش کارگذاشته شده و کمد‌های دیواری، ازجمله مناطق تعیین‌کننده‌ای هستند که باید هنگام چینش دیگر وسایل، آن‌ها و محل قرارگیری‌شان را مد نظر قرار داد.
▪ سبک و طرح مورد نظرتان را که برای یکی از اتاق‌ها در نظر گرفته‌اید روی کاغذ و با ذکر جزئیات بنویسید. نوشتن جزئیات خیلی مهم است. کلی‌گویی نکنید که مثلاً «یک دست صندلی راحتی». بنویسید «یک دست صندلی راحتی چوبی خودرنگ که رگه‌های روشن درشتی داشته باشد».
▪ چیزی را انتخاب کنید و طراحی‌تان را حول محورآن به انجام برسانید. مثلاً یک قالی محلی، قاب عکسی با سلیقه خاص خودتان، یک ظرف سفال یا چینی، حتی یک کارت پستال کوچک که البته هر یک باید رنگ و طرح و قالب کلی طرح مورد علاقه‌تان را به نوعی در خود داشته باشد. این طوری شما برای شروع، چیزی در اختیار دارید و می‌توانید بقیه چیزها را مطابق آن انتخاب کنید و در محل بچینید.
▪ قبل از این‌که دست به یک خرید حسابی و جانانه بزنید، حتماً هماهنگی بین کف، پوشش دیوارها و پرده‌ها را در نظر داشته باشید.
▪ برای خرید، اول از بزرگ‌ترها شروع کنید. فرش، پرده و مبلمان از جمله‌ این بزرگ‌ترها به حساب می‌آیند. باقی آن‌چه که می‌خرید باید از نظر طرح و رنگ در هماهنگی کامل با اجزای بزرگ‌تر باشند.
▪ ترکیبی از طرح‌ها و الگوها را برای دکوراسیون اتاقتان مورد توجه قرار دهید: درشت، ریز، چهارخانه، راه‌راه، هندسی، ساده.
▪ جلوی راه را سد نکنید. یعنی چیدمان را طوری انجام دهید که منطقی‌ترین و ساده‌ترین راه رسیدن به نقاط مختلف خانه به واسطه طراحی شما کور یا دور نشود. هنگام چینش لوازم، محل‌های رفت و آمد را در نظر داشته باشید. نباید چیدمان‌تان طوری باشد که آدم برای رسیدن به کمد دیواری مجبور شود کلی اسباب و اثاثیه را دور بزند.
▪ قبل از این‌که دست به هرگونه چیدمانی بزنید، عملکرد اتاق و نحوه‌ استفاده از آن را در نظر داشته باشید. مثلاً اگر اتاق ناهار خوری‌تان قرار است نقش اتاق مطالعه را نیز ایفا کند، پس باید جایی هم برای میز تحریر، کتابخانه و امثال آن در نظر داشته باشید.
▪ عواملی را که باعث همگونی هر چه بیشتر دکوراسیون منزلتان می‌شود از یاد نبرید. رنگ پرده‌ها، رنگ و طرح چوب، پوشش کف، پارچه‌ها و بافت‌های به کار رفته در منزل از جمله این عوامل هستند.
▪ از اصل تکرار استفاده کنید. اگر فقط یک نوبت از یک عنصر قرمزرنگ استفاده کرده باشید، ممکن است انتخابتان حمل بر کج‌سلیقگی یا تنبلی ذهن شود، اما تکرار همین رنگ در چند جای دیگر اتاق می‌تواند به طراحی رنگ اتاق کمک کند و دیگر توی ذوق نزند.
▪ برای این‌که بتوانید از هنر نورپردازی حداکثر استفاده را ببرید، پیشاپیش سعی کنید از کلیدهای برق دایمری استفاده کنید تا تنظیم میزان نور به دست خودتان و به آسانی صورت گیرد.
▪ برای خرید مبلمان و دیگر وسایل منزل، سعی کنید تا حداکثر ممکنی که بودجه‌تان اجازه می‌دهد خرج کنید. کیفیت این جور چیزها در طول زمان خودشان را نشان خواهند داد.
▪ برای هر چه جذاب‌تر کردن محیط، از تضاد استفاده کنید. قرار دادن مبلمان و دیگر لوازم منزل در مقابل پس‌زمینه‌ای با رنگ متضاد، باعث می‌شود آن‌ها بیشتر به چشم بیایند.
▪ بین اتاق‌های‌تان نوعی ارتباط متقابل برقرار کنید. برای این کار باید رنگ‌ها، طرح‌ها و پارچه‌های به کار رفته در هر اتاق را در ترکیب‌های متفاوت‌ در اتاق دیگر تکرار کنید.
▪ از ایجاد حس تعادل غافل نشوید. برای این کار باید به مقیاس و نیز وزن بصری عناصر توجه داشته باشید. مثلاً برای برقراری تعادل در مقابل یک شومینه سنگی بزرگ، یک کاناپه یا گنجه بزرگ قرار می‌دهیم.
▪ نواحی‌ای را که برای نشستن و هم‌صحبتی درنظر گرفته‌اید، باید حتماً در مساحتی بین ۸ تا ۱۸ فوت مربع چیده شود.
▪ چنان‌چه سطح زیادی از کف محل خالی است، با استفاده از قالیچه‌ها و کف‌پوش‌های کوچک یا لوازم منطقه‌ای، سطوح خالی را به سطح‌های تعریف‌شده و کوچک‌تر تقسیم کنید.
▪ در قسمت‌های نشیمن، چیدمان را به صورتی دوتایی انجام دهید و از میزهای کناری و انواع چراغ‌ها استفاده کنید تا هم جایی برای قرار دادن نوشیدنی‌ها، کتاب و غیره وجود داشته باشد و هم نور کافی برای مطالعه.
▪ از لوازمی استفاده کنید که باعث تأکید روی رنگ و زمینه طراحی اتاق می‌شود. ترجیحاً از لوازم جفت استفاده کنید تا بر تقارن و تعادل محیط تأکید به عمل آید.
▪ در اتاق‌های رسمی، چیدمان متقارن را در نظر داشته باشید. در اتاق‌های غیر رسمی، بهتر است چیدمان تا حد امکان غیر متقارن باشد.
▪ بر عناصر اصلی اتاق تأکید کنید و از نقش عناصر کم‌اهمیت و غیر جذاب بکاهید.
▪ برای هر چه جذاب‌تر به نظر رسیدن اتاق، بهتر است بافت‌های به کار رفته تا حد امکان متنوع باشند: صاف، ناهموار، درخشان، تیره و . . .
▪ برای تأکید روی سبک طراحی اتاقتان از خطوط استفاده کنید. خطوط افقی، اتاق را طویل‌تر و محیط را آرام نشان می‌دهند. خطوط عمودی، اتاق را بلندتر و همچنین خطوط اریب، اتاق را حجیم‌تر نشان می‌دهند و یک حس پویایی و سرزندگی به محیط می‌بخشند.
▪ با استفاده از لوازم فرعی و جزئی، بر سبک طراحی اتاق تأکید هر چه بیشتری به عمل آورید.
▪ در یک اتاق ساده مکعب‌شکل، تا می‌توانید از لوازم جزئی استفاده کنید. 
▪ هنگام چیدمان منزل، به محلی که خانه‌تان در آن قرار گرفته و نیز به سبک معماری و ساخت خانه توجه بسیار داشته باشید.
▪ به یاد داشته باشید که قوانین دکوراسیون، اصولاً برای این وضع شده است که شکسته شود! مطمئن باشید که در هیچ پروژه‌ای، این به اصطلاح قوانین، موبه‌مو رعایت نمی‌شود. هر چند که با پیروی از اصول کلی طراحی در چیدمان خود، به نوعی تمرکز و تأکید دلپذیر دست پیدا می‌کنید که با چیدمان اتفاقی نمی‌توان به آن رسید.
▪ نباید ابتدا دیوارها را رنگ کنید و بعد به دنبال خرید پارچه و بافت باشید. رنگ دیوارها می‌تواند هزار و یک نوع تنوع داشته باشد. ابتدا لوازم خانه، پوشش کف و پرده‌ها را نشان کنید، بعد در مورد رنگ دیوارها تصمیم بگیرید. سیسمونی کودک ، مبل راحتی  

 




:: بازدید از این مطلب : 549
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1393 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: